Cykelpaket

Cykla i Tivedens nationalpark eller upplev vildmarken i Ånnaboda

Bergslagen Cycling har Sveriges ledtätaste och största cykelområde. Mer än 1600 km leisureleder från norr till söder, 1200 km MTB-leder fördelat på 8 stora mountainbikeområden och många fina roadbikeleder. Självklart finns det även olika cykelpaket som du kan boka för att maxa din upplevelse.

Våra erbjudanden

Cykla i två nationalparker

För dig som gillar frisk luft, stora skogar och sjöar som sällskap när du cyklar. Väldigt fina MTB-möjligheter med olika rutter och nivåskillnader. Du övernattar på charmiga ställen med mycket atmosfär och personlig touch. Under din cykelresa får du bekanta dig med svenska nationalparker i såväl Kilsbergen som Tiveden. Du upplever även vackra Vättern i Askersund. Läs om att cykla i två nationalparker här.

Cykelpaket MTB i Kumla

Cykelpaket som tar dig till Kumla i Närke med två dagars omväxlande MTB-cykling i kombination med en trevlig kvällsaktivitet. Utmed lederna kommer du att få upptäcka sevärdheter som det vattenfyllda dagbrottet Nordsjön, gården Lugnet, Hällkistans naturreservat och den unika skulpturparken uppe på Kvarntorpshögen – Konst på Hög. Läs mer om cykelpaket i Kumla här.

Cykla i Tivedens nationalpark

Tivedens otillgängliga skogsområden på gränsen mellan Närke och Västergötland var tidigare känt för sina stråtrövare. Skogen är opåverkad av det storskaliga skogsbruket just på grund av sin otillgänglighet. Storslagna blockanhopningar, gammelskogen och de klara skogstjärnarna långt från civilisationen ger ett vilt landskap som skapat för djupa skogsupplevelser. Läs mer om att cykla i Tivedens nationalpark här.

MTB-dagar i Ånnaboda

I det klassiska friluftsområdet Ånnaboda i Närke hittar du mountainbikeleder som passar såväl nybörjare och barnfamiljer som riktigt duktiga cyklister. Det här MTB-paketet erbjuder närkontakt med Kilsbergen och tvättäkta vildmarkskänsla. Basen före och efter dagspassen är riktigt fräscha, nyrenoverade stugor på Nordic Campings välutrustade anläggning. Läs om MTB-dagar i Ånnaboda.