Testa bikepacking i Bergslagen i sommar!

Ansök om att låna våra väskor. Att utforska och uppleva naturen från cykel är inget nytt, men nya cykeltyper och smidigare väskor har gjort att fenomenet ”bikepacking” har vuxit brutalt de senaste åren, inte minst i länder som USA, Belgien och Storbritannien.

Bergslagen Cyclings stora område med sammanlänkade leder är som gjort för bikepacking. Dessutom tillgängligt med tåg eller bil, mitt i hjärtat av Sverige. Välkommen att testa Bikepacking i Bergslagen!

Lätt packning för maximal cykelkänsla

Skillnaden mellan traditionella cykelväskor och bikepacking-väskor är stor. De traditionella cykelväskorna som hängs bak på pakethållaren gör cykeln baktung och svårstyrd. Dessutom är många moderna cyklar inte utrustade med pakethållare.

Bikepackingväskor fördelar vikten över cykeln och är designade för MTB och grusracer. Väskorna fästs vid cykeln genom att spännas fast i själva cykeln. Under styret, under sadeln, i ramen eller på gaffeln. Det ger en bra cykelupplevelse samtidigt som du får med dig det viktigaste på ditt äventyr.

Bo cykelvänligt

För dig som vill prova bikepacking är det klokt att börja med så kallad ”kreditkortscykling”. Istället för att behöva packa tält, mat och kök bor du bekvämt på något av områdets 40 cykelvänliga boenden och äter på några av alla kaféer och restauranger som finns längs lederna.

Det är fullt möjligt att få med sig både campingkök och tält när du blivit varm i bikepacking-kläderna, men det kräver att du har rätt utrustning. Dessutom är det inte helt fel med en skön säng efter en lång dag på cykeln :)

Så lånar du väskorna

Vi vill få fler att upptäcka fördelarna med bikepacking och ta reda på hur det fungerar i vårt område. Därför har vi köpt in två uppsättningar med sadel- och styrväskor. Dessa kommer att lånas ut under 2023 till utvalda cyklister med utgångspunkt från tre tågstationer i Örebro län.

Villkor:
 1. Väskorna lånas ut 2-7 dygn
 2. Väskorna ska främst användas i Bergslagen Cyclings område (Örebro län)
 3. Låntagaren övernattar minst en natt på ett cykelvänligt boende
 4. Låntagaren bidrar med minst tre bilder till Bergslagen Cyclings Instagramkonto
 5. Låntagaren besvarar en enkät för att utvärdera Bikepackingupplevelsen
 6. Väskorna återlämnas i gott skick under utlämningsställets öppettider
 7. Om väskorna försvinner eller skadas (utöver normalt slitage) faktureras låntagaren för kostnad för nyanskaffning av motsvarande väskor
Vi prioriterar att låna ut till dig som:
 • Använder MTB eller Gravel
 • Har en intressant rutt
 • Planerar att använda tåg någon del av resan
 • Godkänner att Bergslagen Cycling får fotografera och skriva om din/er upplevelse

 

Ansökan:

Om formuläret nedan inte fungerar, öppna formuläret i en ny flik