Skyltning

Bild på Skyltning

Mountainbikeleder

När du ska börja cykla en moutainbikeled är den skyltad med speciella MTB-skyltar, skyltarna har en viss färg och ett visst nummer. Färgen; grönt, blått, rött och svart anger svårighetsgrad där grönt är lättast och svart svårast.

2:an anger lednummer. Färgen blå anger svårighetsgrad.

Om två leder av samma färg och följs åt har skylten endast en kvadrat med rätt färg, men saknar nummer. Så fort lederna delar sig så dyker rätt nummer upp igen.

Ibland ramlar skyltar ner eller försvinner på annat sätt. Ta alltid med dig ledbeskrivningen och kartan ut på leden. Blir du osäker, läs ledbeskrivningen och försök orientera dig efter kartan. Håll utkik efter skyltar i alla stig- och vägkorsningar. De kan lätt missas om farten är för hög.

För att vara säker på att hitta rätt, ladda ner GPS-filen till leden du har valt att cykla. Filerna finns under respektive led.
Alla mountainbikeleder hittar du här

Leisure- och roadbikeleder

Roadbikelederna är inte skyltade. Här får du använda dig av en ledkarta eller ladda ner GPS-filerna. Vissa av våra leisureleder är utmärkta andra inte och skyltningen skiljer sig från område till område. Bäst är att följa ledkartan eller ladda ner GPS-filen för den led du valt.

Här hittar du GPS-filer till Roadbikelederna

 

Här hittar du GPS-filerna till Leisurelederna

© 2017 REGION ÖREBRO LÄN