Inför cyklingen

bild relaterad till Hitta rätt led

Hitta rätt led

Hitta rätt led! Bergslagen cycling erbjuder allt från lätta gröna leder till svarta mer krävande i varierande terräng.

Läs mer
bild relaterad till Skyltning

Skyltning

Mountainbikelederna är utmärkta med speciella MTB-skyltar med en färg och ett nummer. Du kan också ladda ner leden som en gpx-fil till din telefon eller gps.

Läs mer
bild relaterad till Kartor, ledbeskrivningar och GPS-filer

Kartor, ledbeskrivningar och GPS-filer

För mountainbikelederna finns kartor att köpa på turistbyråer, hos cykelhandlare och boendeanläggningar vid respektive område. Intäkten för kartorna går till underhåll av lederna. Kartorna är tryckta på Tyvek, ett vattentåligt och slitstarkt material som kan vikas hur som helst.

Läs mer
bild relaterad till Cykla ansvarsfullt och säkert

Cykla ansvarsfullt och säkert

Tänk på att cykla ansvarsfullt och säkert. De flesta av lederna i länet har kommit till med hjälp av markägares och boendes goda vilja. Det är av yttersta vikt att vi cyklister håller oss väl med markägare såväl som medtrafikanter längs vägar och stigar.

Läs mer
bild relaterad till Cykeluthyrning och verkstäder

Cykeluthyrning och verkstäder

Du kan hyra flera olika typer av cyklar i Bergslagen cyclings område. I webbkartan kan du hitta en cykeluthyrare nära din valda led. Du hittar dem också under respektive cykelområde. Om du får fel på din cykel och inte kan laga den själv, kan du också se på kartan vart du hittar närmsta cykelverkstad.

Läs mer
bild relaterad till Cykelvänligt boende

Cykelvänligt boende

För att du ska kunna få ut det mesta av din cykelvistelse har vi certifierat boendeanläggningarna som finns på denna hemsida enligt några grundkrav för cykelvänligt boende.

Läs mer
bild relaterad till Guidning

Guidning

Genom att boka en guide kan du få ut det bästa av din cykeltur. Guiden kan ta dig bortom det befintliga ledsystemet, plocka ut det bästa av lederna, lära ut teknik och dessutom berätta om bygdens historia. Att cykla med en guide är lärorikt och gör att du kan känna dig trygg. Du kan helt och hållet ägna dig åt cyklingen. De flesta guider kan sy ihop ett paket efter dig eller din grupps önskemål.

Läs mer
© 2019 REGION ÖREBRO LÄN